Om Add Gender

Add Gender har en egen smak!

På Add Gender brukar vi säga: ”För att framtiden är jämställd” och vi är din reseledare på resan mot en mer jämställd organisation och samhälle. Vår smakresa började hos Foodism som har tagit fram en specialanpassad lyckokaka med en mästerlig balans mellan sötma, sälta, syra och beska. Add Gender är antagligen det första smaksatta jämställdhetsföretaget i världen. www.addgender.se

Add Genders lyckokaka är smaksatt med:

  • Högklassig ekologisk bourbonvanilj från Tahiti lyfter fram Add Genders expertis och kvalitét.
  • Lime, som är en energirik smak, ger kakan sin syra och visar på Add Genders engagemang och mod inom jämställdhetsfrågan.
  • Rålakrits ger ett inslag av beska toner och påminner oss om bitterheten som kan komma ur att bli diskriminerad eller att inte få sin röst hörd. Men beskhet ger den välbekanta känslan av mersmak, om att inte ge upp och om att våga resa vidare, det är ur detta som ett engagemang kommer.
  • Havssalt symboliserar livets salt, att varje människa har ett värde och att det är en fantastisk förmåga att kunna se det och sträva efter en fulländning av varje människas rättigheter, skyldigheter och möjligheter.
Klicka på bilden för att komma till Add Genders hemsida.

Varför just en lyckokaka?

Lyckokakan kan lätt avfärdas som en ganska menlös och rent av tråkig kaka, rent visuellt, men väcker nyfikenhet genom att bära ett meddelande om framtiden. Add Genders lyckokaka överraskar i all sin enkelhet med färgstarka smakupplevelser. När du bryter kakan faller röda rosenblad ur och ökar färgupplevelsen. Det symboliserar att allt inte alltid är som det först verkar och att fördomar handlar om både det vi har erfarenhet av och om våra förväntningar på framtiden. Inuti lyckokakan gömmer sig också ett budskap. En framtidsvision. De flesta vet att man inte kan se in i framtiden, men vi vet också att det är vi som skapar den. Bestämmer vi oss för att framtiden är jämställd så kommer den att bli det. Då kan en framtidsvision vara lämpligt för att få arbetsgivare och företag att agera.

Add Genders policy är att vi gör jämställdhet begripligt på ett användbart och roligt sätt. En lyckokaka säger massvis om vår mänskliga natur och historia. Gömmer sig ett budskap på en lapp i en kaka så bara måste vi öppna den och titta vad det står, oavsett hur mycket vi litar på spådomen i den. Att vår vilja är så stark gör också att vi kan påverka vår framtid utifrån vår reaktion på lyckokakans budskap.

Lyckokakans historia

Lyckokakan såsom vi känner till den idag är förstås ett modernt påfund och serverades för första gången 1914 av japanen Makato Hagiwara. Men det finns en legend om att när Mongolerna styrde över Kina så planerade kineserna ett uppror mot dem. Rebellen Chu Yuan Chang delade ut de kinesiska månkakorna till folket och inuti dessa hade han gömt budskapet om uppror. Mongolerna missade detta eftersom de av tradition inte gillade den ordinarie fyllningen i kakan. Om du vågar smaka, vågar bryta normen, fördomen och kakan så kan det hända att du också får vårt budskap om förändring som andra kanske missar. Add Gender gömmer bland annat tankar om en mer jämställd matvärld i Sverige i en spännande mattävling. För att framtiden är jämställd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>