Juryn

Tack till juryn som var med och utsåg 2012 års vinnare i världens första “Hur smakar jämställdhet?”. Känner du din manad av att sitta med i juryn för “Hur smakar jämställdhet?” 2013? Tveka inte att kontakta oss, kontaktuppgifter hittar du under “Om Add Gender”. Här nedan presenteras 2012 års jury.

 

Vanja Franzén från Foodism

Gastronom och smaksättare av varumärken. Vanja har mångårig internationell bakgrund med bland annat gastronomistudier vid Slow Foods universitet i Italien och jobb inom eating-design i Holland. Som smaksättare drivs hon av den ständiga jakten på nya smakkickar och inspireras av allt från udda möten och innovationer till barndomsminnen och kulturarv. www.foodism.se

Klara Adolphson från Ledarna

Ledarskaps- och jämställdhetsexpert på Sveriges chefsorganisation Ledarna. Det hon bidrar med i juryn är framförallt att bevaka och bedöma ledarskapsperspektivet i smakerna.
 Klaras bästa smakupplevelse: När jag -99 precis träffat min man som då jobbade på restaurang 28+ i Göteborg och han bjöd mig på middag i sin lilla etta i Masthugget. www.ledarna.se

Helena Stenman Chefredaktör på Restaurangvärlden

Restaurangvärlden har publicerat undersökande kvalitetsjournalistik i mer än 30 år och är det självklara valet för alla som arbetar professionellt med svensk restaurang- och måltidsverksamhet. Helena kommer att vässa smaklökarna och ladda upp med knivskarpa frågor som sätter de tävlande på prov. www.restaurangvarlden.se

Ola Håkansson & Andreas Hammarstedt

Ola Håkansson, kökschef på Tumba gymnasium och Andreas Hammarstedt, Bitr Rektor på Tumba gymnasium, är båda bördiga kockar från Öland. Idag arbetar Ola med allt från att utveckla skolrestauranger, meny-coach, föreläsare, matkoordinator. Andreas är i grunden utbildad, kock, sommelier och yrkespedagog inom hotell och restaurang. Numera skolledare som brinner för bra utbildningar och skolrestauranger. Tillsammans leder de det populära nätradioprogrammet Matpoden som är en podradio om allt som har med mat och dryck att göra: matpoden.tumblr.com

Jens Linder 

Jens Linder är kock och journalist som skriver i bland annat Dagens Nyheter. Han är en av författarna i Bonniers kokbok och har också skrivit ett flertal egna kokböcker som fått priser av både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Awards. År 2006 tilldelades han Tore Wretman-medaljen av Svenska Kockars Förening för “berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur”.
 www.dn.se/blogg/matbloggen

 

Representant från Add Gender

Som jämställdhetsexperter och sammankallande för juryn.

 

Tack kära jurymedlemmar för ert engagemang.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>