Världens första smaksatta jämställdhetsdiskussion

Hej och välkommen till hemsidan för smakupplevelsetävlingen: “Hur smakar jämställdhet?”.

Här kan du både läsa mer om oss som står bakom tävlingen och om tävlingen i sig. Du kan också lämna in ditt bidrag eller anmäla dig som besökare till eventet den 4:e april.

Vårt nysläppta pressmeddelande hittar du här.

Och här finns den som nedladdningsbar PDF: PressmeddelandeHSJ20120227

Här kan du läsa Add Genders senaste nyhetsbrev om tävlingen.

Vår tanke är att på lång sikt göra mat- och restaurangbranscherna mer jämställda och även att lyfta det komplexa och svårgreppbara ämnet jämställdhet till en ny nivå. Genom att smaka på jämställdhet så kan vi tala om det på ett lustfyllt sätt. Vi vill skapa ett utrymme för diskussion och debatt där branschaktörer får möjlighet att ta sitt ansvar, agera, visionera och diskutera kring hur vi skapar ett mer jämställt matsverige. Kanske smakar jämställdhet i Sverige år 2012 som en rätt med 50 % blåbär och 50 % hallon? Kanske handlar det inte om representation utan kanske handlar det om agerande, om värderingar och om smakernas symbolik eller vad det väcker för känslor i oss då vi äter eller dricker? Kanske är jämställdhet en drink som alla känner sig hemma med, kvinnor som män? Kanske är jämställdhet ett sätt att tillreda det hela på, hur man agerar mot varandra i köket?

Den 4:e april kommer vi närmre svaret, då presenteras åtta utvalda bidrag i Stockholm och på mässan GastroNord den 27:e april presenteras vinnaren. Välkommen att delta i världens första smaksatta jämställdhetsdiskussion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>